Katalog

Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

USA

Der laves vin i næsten alle USA's stater, men hele 95 procent af produktionen kommer fra Californien, Washington State, Oregon og New York. Amerikanernes egen drue Zinfandel, er udbredt, men ellers anvendes især druer af fransk og italiensk oprindelse, f.eks. Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Sangiovese m.fl.

Amerikansk vin har, som ...

Der laves vin i næsten alle USA's stater, men hele 95 procent af produktionen kommer fra Californien, Washington State, Oregon og New York. Amerikanernes egen drue Zinfandel, er udbredt, men ellers anvendes især druer af fransk og italiensk oprindelse, f.eks. Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Sangiovese m.fl.

Amerikansk vin har, som det er tilfældet så mange steder i den nye verden, været præget af en stil hvor frugten var i højsædet. I dag er billedet mere nuanceret, idet et stadigt stigende antal producenter har som mål at lave vin med tydeligt terroirpræg.

I dag byder USA på en bredt sammensat portefølje af rødvin. I f.eks. Californien findes vine til det røde oksekød, de mere sødmefulde af dem er gode til grillbøffen, og fra Oregon og Washington State laves ret elegante vine, der egner sig til retter med f.eks. kalve eller svinekød.

Mere

USA  Der er 4 varer

Underkategorier

 • California, Orleans Hill
 • Howell Mountain
 • Lodi

  Lodis AVA, som har ca. 36.000ha tilplantet med vinstokke, er en del af den større Central Valley vinregion i Californien, og er placeret direkte øst for San Francisco bugten.

  Selvom afstanden til kysten er mere end 100 km, har Lodi et mere moderat, Middelhavsagtigt klima, end man kunne forvente så langt inde i landet. Det skyldes i væsentlig grad de mange kølende floder, åer og flodmundinger, samt briser fra havet. 

  Læg dertil mineralrige, veldrænende, sandede lerjorde, og muligheden er tilstede for at lave gode vine.
  De foretrukne druesorter er Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot og i mindre grad, Petit Syrah, Cabernet Franc og Tempranillo.

 • Paso Robles

  Paso Robles er et stort vinområde i den sydlige ende af Californiens Central Coast regionen, med en vindyrkningshistorie tilbage til det 18. århundrede. Med sine 270,000ha er den officielle Paso Robles AVA blandt Californiens største. 

  Paso Robles vine er kendetegnet ved rige, modne rødvine baseret på en vifte af sorter som Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache, Syrah og Mourvedre. Men der dyrkes også f.eks. Pinot Noir, hovedsageligt på de køligste vinmarker.

  På trods af sin nærhed til Stillehavet er Paso Robles' klima bemærkelsesværdigt varmt og kontinentalt, idet bakker skærmer området fra den kølende effekt af havet. Regionen er dog ikke helt blottet for forfriskende kystnære briser, takket være en række smalle ådale, som muliggør spredning af kølig luft fra havet, om eftermiddagen og tidlig aften.

 • Washington State,...

  Washington State ligger i det Nordvestlige USA, umiddelbart nord for Oregon. Næsten al vinproduktion, på de ca. 23.000ha med vinstokke, forekommer i Washingtons varme, ørkenagtige østlige del, selv om der er en enkelt AVA i det køligere vest.

  Cascade bjergene fungerer som en barriere mellem den vestlige og østlige del. Bjergene skaber en regnskygge som effektivt blokerer for nedbør. Det betyder, at områderne i øst kun får ca. 200 mm regn om året, hvilket resulterer i et kontinentalt klima. Uden kunstvanding fra lokale floder ville det være umuligt at dyrke vin. Floderne spiller også en vigtig rolle i at moderere temperaturerne både sommer og vinter.

  Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah er de vigtigste druer i Washington, men regionen producerer også kvalitetsvine fra forskellige andre sorter.

Viser 1 - 4 af 4
Viser 1 - 4 af 4