Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Ribera del Duero

DO Ribera del Duero ligger i den centrale del af den Nordspanske højslette, i en højde af ca. 800 m, på begge sider af Duerofloden. Området, der er næsten helt helliget rødvin, har opnået et fantastisk ry i vinkredse, takket være sin generelle høje kvalitet og topvinene er i verdensklasse. Vekslende lag af kalksten, mergel, kridt og ler tilføjer...

DO Ribera del Duero ligger i den centrale del af den Nordspanske højslette, i en højde af ca. 800 m, på begge sider af Duerofloden. Området, der er næsten helt helliget rødvin, har opnået et fantastisk ry i vinkredse, takket være sin generelle høje kvalitet og topvinene er i verdensklasse. Vekslende lag af kalksten, mergel, kridt og ler tilføjer kompleksitet og karakter til Ribera del Duero vinene. 

I Ribera del Duero er Tempranillo den mest plantede druesort, der her producerer dybt farvede vine, ofte med en fast tannin struktur og komplekse aromaer af brombær og morbær. Ifølge DO reglerne skal Tempranillo udgøre mindst 75%, men ofte tilsættes Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec eller op til 5% af Albillo eller Garnacha.

For at opnå status af Crianza lagrer vinen mindst 24 måneder heraf 12 måneder på træfade. Reserva kræver 36 mdr. lagring heraf 12 måneder på fad og Gran Reserva 60 mdr. heraf  24mdr. på fad.

Mere

Ribera del Duero  Der er 6 varer

Underkategorier

 • Domino de Pingus

  Dominio de Pingus ligger i La Horra, som hører under Ribera del Duero. Ejer og vinmager, Peter Sisseck, er ønolog og fra Danmark. Dominio de Pingus er med rødder tilbage til 1995, stadigvæk et ungt vinhus , men navnet er slået fast med syvtommer søm.
  Der produceres 4 forskellige vine, Flor de Pingus, en enkelt tønde cuvée kaldet Amelia (første årgang var 2003), flagskibet Pingus og så den nye Pingus PSI. Pingus PSI er et spændende projekt der handler mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, i stedet for at præstere voldsomme vine, der stiler efter at slå benene væk under verdenspressen.

  I en normal årgang ligger Flor de Pingus på de 4.000 kasser, 500 kasser af Flor de Pingus og Amelia er helt nede på de 25 kasser. Den nye Pingus PSI har svinget, mellem 9.600 og 16.600 kasser.

  Flor de Pingus får druer fra små parceller der der ligger i La Horra zonen. Vinstokkene er alle over 35 år gamle og har været biodynamiske siden 2005. Parcellerne ejes eller lejes af Peter Sisseck, så Flor de Pingus kommer altid fra de samme stokke. I den forstand er det ikke en andenvin, men der er ingen tvivl om, at er en meget tæt tilnærmelse af Pingus til en brøkdel af prisen. Her er Pingus så med druer fra stokke der aldrig er under 65 år gamle, og med lavt udbytte samt samt at de er flasket direkte uden tilvirtkning eller filtrering.

  Fælles for alle vinene er dog at de laves på 100% Tempranillo.

Viser 1 - 6 af 6
Viser 1 - 6 af 6