Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Chianti

Chianti, der er beliggende i Toscana i det centrale Italien, er hjemsted for nogle italiens bedst kendte vine. Man har lavet vin her i mange århundreder, men Chiantis geografiske afgrænsning blev først fastlagt i middelalderen. DOC blev tildelt i 1967 og kræver, at vinene har et minimum af 70% Sangiovese, dog 80% for Chianti Classico DOCG. De lo...

Chianti, der er beliggende i Toscana i det centrale Italien, er hjemsted for nogle italiens bedst kendte vine. Man har lavet vin her i mange århundreder, men Chiantis geografiske afgrænsning blev først fastlagt i middelalderen. DOC blev tildelt i 1967 og kræver, at vinene har et minimum af 70% Sangiovese, dog 80% for Chianti Classico DOCG. De lokale sorter Canaiolo og Colorino er også tilladte, ligeså er Cabernet Sauvignon og Merlot i begrænset omfang.

Chianti strækker sig ind i provinserne Prato, Firenze, Arezzo, Pistoia, Pisa og Siena. Områdets mest velanskrevne vine kommer fra Chianti Classico-zonen, (DOCG i 1996),  og Chianti Rufina. Rufina og de andre seks Chianti sub-zoner, Chianti Colli Aretini, Chianti Colli Fiorentini, Chianti Colli Senesi, Chianti Colline Pisane, Chianti Montalbano og Chianti Montespertoli kommer under Chianti DOCG. Enhver vin fremstillet i disse zoner kan bruge navnet på sub-zonen eller blot Chianti.

Chianti er kendetegnet ved røde og sorte kirsebær, vilde urter, mynte og krydderier, ofte støttet af en saftig syre og bløde tanniner. Den skal lagre i mindst fire måneder, Superiore i yderligere tre måneder, før frigivelse, Riservaen i mindst 38 måneder.

Mere

Chianti  Der er 2 varer

Viser 1 - 2 af 2
Viser 1 - 2 af 2