Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Chateaneauf du Pape

Châteauneuf-du-Pape er en historisk by tæt på byen Avignon i Frankrigs sydlige Rhône-dal. Vinene er hovedsageligt lavet på den klassiske sydlige Rhône trio af Grenache, Syrah og Mourvedre. Faktisk må der anvendes 18 druesorter til Chateauneuf vine, men i praksis udgør de nævnte tre langt størstedelen af appellationens rødvine.

Jordbunden i Châtea...

Châteauneuf-du-Pape er en historisk by tæt på byen Avignon i Frankrigs sydlige Rhône-dal. Vinene er hovedsageligt lavet på den klassiske sydlige Rhône trio af Grenache, Syrah og Mourvedre. Faktisk må der anvendes 18 druesorter til Chateauneuf vine, men i praksis udgør de nævnte tre langt størstedelen af appellationens rødvine.

Jordbunden i Châteauneuf-du-Pape er præget af småsten og sand – en meget fremherskende jordtype i den sydlige halvdel af Rhône-dalen, og klimaet her er meget tørt. 

Grenache anvendes i så godt som alle røde Châteauneuf'er til en vis grad, og mange er fremstillet udelukkende på denne sort. To andre vigtige druer er Syrah og Mourvedre. Andre røde sorter er Counoise, Cinsaut, Muscardin, Vaccarese, Picpoul Noir og Terret Noir. Châteauneuf-du-Pape vinene er som hovedregel kraftfulde, fyldige og krydrede .

Navnet Châteauneuf-du-Pape betyder "Pavens nye borg" og henviser til det faktum, at det nærliggende Avignon blev valgt som nyt hjem til pavestolen ( Clement d. 5), i det tidlige 14. århundrede.

Mere

Chateaneauf du Pape  Der er 5 varer

Underkategorier

 • Domaine de la...

  At nogen af verdens bedste vine kommer fra Chateauneuf du Pape er ingen hemmelighed længere. En af områdets lidt oversete perler er Domaine de la Charbonnière (kulsvierens domæne!) med ejeren Michel Maret i spidsen for et domæne med klassiske fyldige vine med stort lagringspotentiale.

  Domaine de la Charbonnière råder over 17,5 ha. Chateauneuf du Pape og derudover 4 ha. AOC Vacqueyras. I øjeblikket fremstilles der ingen Cotes du Rhone, men der nyplantes i år. 
  Der fremstilles ikke mindre end 4 udgaver af rød Chateauneuf du Pape samt en hvid Chateauneuf du Pape og normalt kun 1 Vacqueyras.

 • Halos de Jupiter

  Søren Gudiksen på Chateauneuf.dk om en tidligere årgang:
  "Jupiter Cotes du Rhone 2010 er en ekstraordinær god Cotes du Rhone. Den har de samme kvaliteter som den oven for omtalte vin fra Saint Damien og dertil en ekstra dimension af elegance. Begge Cotes du Rhone 2010 vil være oplagte restaurantvine netop nu. Med et Parker-udryk: "Buy this one by the case". - jeg kan tilføje "these ones"
  Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor pokker Cambie har "købt" denne vin. Der er ingen tvivl om, at begge vine er lavet i samme kælder. Den er ikke lavet hos Jean Royer. Hvis den har været i fade, har de været velbrugte og har ikke efterladt aftryk. Der er godt nok en hel del gamle bourgondiske cementbeholdere hos Jean Royer, så hvem ved? Ingen af de to cuvéer minder om en Chateauneuf du Pape, som jeg genkender. Det er jo altid spændende. Jeg vil fritte, næste gang jeg møder Cambie. Skulle jeg rådgive velhavere, ville jeg ubetinget foreslå Adrastée."


  Philippe Cambie har også lidt bevingede ord:
  "According to poets, Jupiter (Zeus in Greek) is the father, the king of all gods and humans. He rules on mount Olympus and his power is such that he can shake the entire universe by a simple nod of the head. He also represents the spiritual world, organizes the exterior world and is the god of all physical, moral and social rules. According to Mircea Eliade, he is the archetypical head of a patriarchal family. Jupiter is also the biggest planet of our solar system and its Halo is the closest of the three rings that surround the planet. For me Grenache is the king of all grapes and the natural leader of all Rhone varietals. The halo symbolizes the appellations that best express its personality."

Viser 1 - 5 af 5
Viser 1 - 5 af 5