Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Morey Saint Denis

Morey Saint Denis er en kommune og tilsvarende appellation i Côte de Nuits i Bourgogne. Landsbyen er hjemsted for 20 Premier Crus, men er bedre kendt for sine fire Grand Cru'er - fem, hvis man medregner den nordlige del af Bonnes - Mares, på grænsen mellem Morey og Chambolle- Musigny. Mange af Premier Cru markerne er meget små, hvorfor nogle pro...

Morey Saint Denis er en kommune og tilsvarende appellation i Côte de Nuits i Bourgogne. Landsbyen er hjemsted for 20 Premier Crus, men er bedre kendt for sine fire Grand Cru'er - fem, hvis man medregner den nordlige del af Bonnes - Mares, på grænsen mellem Morey og Chambolle- Musigny. Mange af Premier Cru markerne er meget små, hvorfor nogle producenter vælger at blande dem og lave en 1. cru uden markangivelse.

Morey Saint Denis appellation blev oprettet i december 1936 og omfatter for 95% vedkommende produktion af røde vine fremstillet på Pinot Noir.

Kommunen har i øjeblikket omkring 137 hektar beplantet med vin, 64 ha er Village, 33 ha er Premier Cru og 40 ha er Grand Cru. Markerne ligger i en højde fra ca. 250-350 m og Villagemarkerne er placeret på de nederste og højeste skråninger, mens Grand Crus og Premier Crus befinder sig i et bælte midt på skråningerne.

Stilen i en Morey Saint Denis afhænger noget af hvor man befinder sig området, jo tættere man er på Gevrey mod nord, jo mere er stilen i retning af den fede, mørke, maskuline Gevrey- Chambertin og jo længere mod syd i retning af Chambolle, jo mere finder man en stil a la den åbne, parfumerede, mere feminine Chambolle- Musigny. Dette er naturligvis en generalisering, da variationen af terroirs i kommunen giver flere forskellige stilarter.

Som tilfældet er overalt i Bourgogne, er brugen af ny eg i Morey St. Denis afhængig af årgang, parcel og ikke mindst  producentens ”vinfilosofi”. Nogle vine får op til 100% ny eg, men ellers er billedet også her en blanding af nye og brugte fade.

Mere

Morey Saint Denis  Der er ingen varer i denne kategori