Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Bourgogne

Bourgogne er en historisk og højt respekteret vinregion i det østlige Frankrig, og dens vine har i årevis haft hengivne tilhængere over hele verden. Bourgogne er en forholdsvis lille vinregion på omkring 27.000 hektar (hvilket er under 1/4 af Bordeauxs areal), men området producerer nogle af de mest eksklusive vine på Jorden. 

Vinene kommer fra f...

Bourgogne er en historisk og højt respekteret vinregion i det østlige Frankrig, og dens vine har i årevis haft hengivne tilhængere over hele verden. Bourgogne er en forholdsvis lille vinregion på omkring 27.000 hektar (hvilket er under 1/4 af Bordeauxs areal), men området producerer nogle af de mest eksklusive vine på Jorden. 

Vinene kommer fra flere forskellige underområder, hver med sin egen særlige karakter. Fire af disse er placeret i hjertet af Bourgogne i en smal stribe på 120 km mellem byerne Dijon og Macon. Fra nord til syd -  Cote d'Or (bestående af Cote de Nuits og Côte de Beaune), Côte Chalonnaise og Maconnais.

Den vigtigste druesort i Bourgogne til rødvin er Pinot Noir. Gamay findes også i regionen, men bruges primært i rødvine og rosévine fra Macon og Beaujolais.

Bourgognes klima er overvejende kontinentalt, med relativt korte somre og kølige vintre. Jorden her består hovedsageligt af en blanding af ler og kalksten i forskelligt forhold, ofte med ret stor lokal variation. Disse jorder, samt deres geografiske orientering, er af enorm betydning for karakteren af de dyrkede vinene.

Mere

Bourgogne  Der er 19 varer

Underkategorier

 • Auxey Duresses

  Auxey-Duresses er en landsby i sub-regionen Côte de Beaune i Saint-Romain-dalen, knap 10 km sydøst for Beaune, med et dyrket areal på 170 hektar. Den fik AOC status i 1970, og dens vinmarkerer er hovedsagelig orienteret mod syd og syd-øst. Dette faktum, sammen med den høje procentdel af kalksten i den lokale jord, er medvirkende til, at disse vinmarker er godt placeret til at lave vine af meget høj kvalitet.

  En væsentlig del af landsbyens produktion sælges under den bredere Cote de Beaune-Villages appellation, men den tiltagende interesse for Bourgognes vine gør, at betydningen af appellationen er stigende år for år. Ikke desto mindre er der generelt stadig et godt forhold mellem pris og kvalitet.
  Auxey-Duresses har ni 1. Cru'er på tilsammen ca. 30 hektar.

  Rød Auxey-Duresses kan være ren, frisk, saftig med lyse kirsebær, men der laves også vine i en anden stilart, fyldigere, let animalske, tanniske og ret holdbare, i nogle tilfælde på vinstokke der er mere end 100 år gamle.

 • Beaune

  Beaunes vinmarker er beliggende langs skråningerne vest for byen af samme navn.
  Beaune har 42 Premier Cru'er - mere end nogen anden kommune i Bourgogne - og 337 hektar af Beaunes vinmarker, med er samlet areal på 541 hektar, er klassificeret som Premier Cru 


  Beaunes navn er almindeligt anerkendt og er forbundet med en pålidelig kvalitet, snarere end en ganske særlig eller klart defineret stil. Den 1. Cru jord Beaune råder over strækker sig på tværs af hele kommunen, fra sine grænser med Savigny-les-Beaune i nord til Pommard i syd.

  Beaunevin handler meget om frugt, rig eller mere finesserig, alt afhængig af den enkelte marks beliggenhed. Meget generelt er vinene ofte kødfulde, rigere og større end deres Savigny-les Beaune naboer mod nord, men ikke så mørke og kraftige som en fuldblods Pommard. Normalt betragter man markerne Teuron og Greves som de bedste i Beaune, og i hænderne på gode producenter kan der her laves fremragende vin.

  Vinene lagrer på 228 liters egefade, ofte i en blanding af nye og brugte fade -  Beaune er i øvrigt kendt for normalt at have et ret fornuftigt forhold mellem pris og kvalitet.

 • Bourgogne Rouge

  Bourgogne Rouge er de røde vine, der produceres under den generiske Bourgogne appellation. Den oprettedes i 1937 og dækker vine fremstillet af druer fra vinmarker uden stedspecifikke titler. Bourgogne Rouge kan fremstilles af druer dyrket i en ( eller flere) af hele regionen Bourgognes 300 kommuner, og Pinot Noir er den fremherskende drue.

  I Cote d'Or delregionerne Côte de Beaune og Côte de Nuits, er det areal der anvendes til Bourgogne Rouge mest koncentreret på de lavere beliggende dele af skråningerne. Jorden længere oppe på den miderste del af skråningerne huser generelt de mere prestigefyldte Premier Cru og Grand Cru vinmarker. De højest beliggende jorde i Cote d'Or producerer meget lidt Bourgogne Rouge, eftersom de er berettiget til at anvende de mere respekterede Hautes Côtes de Beaune og Hautes Côtes de Nuits titler. 

  Bourgogne Rouge får fadlagring i varierende grad, det meste af den normalt på brugte fade, og er almindeligvis en let til mellemfyldig, frisk, frugtrig, charmerende vin, med jordbær og lyse kirsebær i duft og smag. Men billedet er mere varieret. F.eks. laver nogle producenter en Bourgogne Rouge, som i styrke og intensitet kan give højere klassificerede vine kamp til stregen.

 • Chambolle Musigny

  Chambolle-Musigny er en landsby i Côte de Nuits i Bourgogne, knap 30 km nord for Beaune, med ry for at lave vin af høj kvalitet. Den har 94 hektar med Village-vin, 61 hektar  Premier Cru og 24 hektar Grand Cru. Her produceres næsten udelukkende rødvine på Pinot Noir. 

  Jordbunden her er mere præget af kalksten end ler, hvilket er med til at give et mineralsk og mere feminint udtryk i vinen, end det f.eks. er tilfældet i de mørkere og  kraftfulde vine fra naboen Gevrey-Chambertin. Til trods for at der kun er ca. een km mellem Gevrey og Chambolle, er vinene meget forskellige.

  Den klassiske Chambolle-Musigny er raffineret, parfumeret, silkeagtig og finesserig, og den er kendetegnet ved sin balance mellem rigdom og elegance. Sammen med Vosne - Romanee og Gevrey -Chambertin er landsbyen kendt for nogle af de fineste Pinot Noir vine i verden. 

  Vinmarkerne ligger på skråningerne mod øst, nedenfor landsbyen. Som det er reglen i Bourgogne, er markerne ofte delt mellem flere ejere, f.eks er Grand Cru marken Bonnes-Mares, som er på ca. 15 hektar, fordelt på mere end 30 ejere.

  Villagevinen kommer fra de øverste og nederste marker, mens Premier Cru og Grand Cru vinene dyrkes på den veldrænede jord midt på skråningen. Chambolle-Musigny har to Grand Cru. Den tidligere nævnte Bonnes-Mares samt Le Musigny. Desuden er 24 marker klassificeret som Premier Cru.
  Vinene lagrer på 228 liters barrique i op til 24 mdr. Nogle får 100% ny eg, andre en blanding af nye og brugte fade.

 • Clos De Vougeot Grand Cru

  Clos de Vougeot er en stor Grand Cru vinmark og tilsvarende appellation i den lille landsby Vougeot. Det er den største Grand Cru i Côte de Nuits i Bourgogne med sine 50 hektar under vin. En Grand Cru appelation af den størrelse er et særsyn i Bourgogne, til sammenligning har Grand Cru'erne i det sydligere beliggende Vosne-Romanee en gennemsnitsstørrelse på 4,5 hektar.

  For at kunne bære Clos de Vougeot Grand Cru titlen, skal vinene fremstilles af mindst 85% Pinot Noir druer, Chardonnay, Pinot Gris og Pinot Blanc er tilladte i et maksimum på 15%, men de skal være dyrket indenfor appelationen – og opfylde de strenge produktionskrav der gælder for denne.

  Det kan være svært stilistisk at placere Clos Vougeot Grand Cru, eftersom de individuelle forskelle kan være store, afhængighed hvor på marken druerne har vokset og hvordan producenten har grebet vinificeringen an, men normalt er den en mellemproportional mellem Chambolle og Vosne, med lidt overvægt til sidstnævnte.

  De bedste kan være meget intenst farvede, fra jordbær til dyb granat, med brombær, hindbær, vild mynte, lakrids og trøffel i næsen. I munden rig, saftig, kødfuld fylde, med elegance, delikatesse og lang eftersmag, samt et lagringspotentiale fra 10 til 30 år eller mere.

  Vinene lagrer som overalt i Bourgogne på 228 liters egefade. Mængden af ny eg og tiden den tilbringer på fad varierer fra årgang til årgang og ligeså fra producent til producent, men en del vine ser mellem 50 og 100% nye fade og lagrer i op til 24 måneder.

 • CORTON Grand Cru
 • Cote de Beaune

  Côte de Beaune appellationen, som man henset til navnet kunne forvente dække hele distriktet, er i stedet blot en tynd stribe land på de øverste skråninger over byen Beaune. De resterende 90% af skråningerne under denne, og nogle af de fladere jorde nedenfor, er omfattet af Beaune appellationen. 

  Cote de Beaune appelationen har et antal Lieu-dit, syv i alt, som f.eks. Les Topes Bizot.
   Jorden her består hovedsageligt af mergel og kalksten, men er mere sandholdig end længere nede på skråningerne, og typisk er vinene lidt lettere end Beaune appelationens. Men i hænderne på dygtige producenter er de ikke desto mindre interessante, især på grund af deres frugt. 

 • Cote de Nuits
 • Coteaux Bourguignons
 • Echezeaux

  Echezeaux er tilknyttet landsbyen Flagey Echezeaux i Côte de Nuits i Bourgogne, knap 30 km nord for Beaune, med et ry for at lave vin af høj kvalitet. Echezeaux er med sine ca. 38 ha. en af de største Grand Cru'er i hele Bourgogne. Nabomarken Grand Echezeaux er kun ca. 9 ha.  

  Echezeaux støder op til Clos de Vougeot og har desuden Vosne Romanee og Chambolle Musigny som naboer. Den fik AOC status i 1937.
   Jordbunden her er mere præget af kalksten end ler, hvilket er med til at give et mineralsk udtryk i vinen.
   
  For at kunne kalde sig Echezeaux Grand Cru skal vinen være fremstillet af mindst 85% Pinot Noir druer, udelukkende dyrket indenfor appellationen. Den skal også opfylde de strenge produktionsbetingelser, der er specificeret i vinlovene. Reglerne tillader anvendelse af 15% hvide druer, men det gøres der kun meget sjældent brug af noget sted i Bourgogne.

  Stilen kan være krydret, men stadig frisk og meget kompleks, med en aroma af mørk frugt og sandeltræ. Smagen kan være lang, intens og kraftfuld, med ribs, blomme, volumen og dyb frugt. Vinene lagrer på 228 liters egefade og ser ofte en høj procent af ny eg.

 • Fixin

  Fixin er en landsby i den nordlige ende af Cote de Nuits i Bourgogne. Her dyrkes næsten udelukkende rødvin på ca.102 hektar, hvor af 21 hektar er Premier Cru, jævnt fordelt mellem Fixin selv og den sydlige nabo Brochon.

  De lokale omtaler Fixin som "sauvage" - "vild", men det skal nok først og fremmest forstås i betydningen animalsk. Stilen i vinene der produceres i Fixin og Brochon er ikke ulig den i nabokommunen Gevrey-Chambertin, dvs. aromatiske og velstrukturerede, om end ikke helt så komplekse og parfumerede som i Gevrey, men de kan godt være ret kraftfulde. Fixins ry har endnu ikke nået helt de samme højder som andre kommuner i Cote de Nuits, hvilket betyder at priserne er noget lavere. Fixin udgør derfor en overkommelig introduktion til de røde vine fra Cote de Nuits i Bourgogne .

  Mens Fixin og Brochon måske ikke har den samme kompleksitet i terroir, som kommunerne længere sydpå i Côte de Nuits, findes der dog her en gruppe af virkelig gode vinmarker på skråningerne umiddelbart over byen. Her stiger terrænet ganske hurtigt, fra ca. 275-350 meter, og det giver nogle relativt stejle og veldrænede marker, med den for Bourgogne så karakteristiske kalkstensrige jord.

  Fixin appellationen har 5 Premier Cru. Disse er hovedsageligt beliggende i den vestlige del af landsbyen. Tre af dem er såkaldt ”monopole”, dvs. at de hver især kun har én ejer, hvilket er ret atypisk for vinmarker i Bourgogne. De mest kraftfulde vine kommer fra Clos de la Pierre og Clos Napoleon - den mest elegante fra les Hervelet.

  Vinene lagrer, som overalt i Bourgogne, på 228 liters barrique af eg. Afhængig af årgang og producentens præferencer får de varierende mængder af ny eg. Lagringstiden er normalt mellem 12 og 24 mdr.

 • Gevrey Chambertin

  Landsbyen Gevrey-Chambertin ligger i Côte de Nuits i Bourgogne. Området har 454 hektar med vin, heraf er 315 Village, 84 Premier Cru og 55 Grand Cru, og det er hjemsted for nogle af verdens mest prestigefyldte - og tilsvarende dyre – rødvine. Det huser 26 Premier Cru og 9 Grand Cru marker.

  Gevrey- Chambertin producerer udelukkende røde vine på Pinot Noir druen, og appelationen er almindelig anerkendt som værende den mest fyldige og maskuline i regionen, med en rig, dyb smag og farve. Det er intense vine, ofte med lang levetid og en karakteristisk vildtagtig tone, der ikke findes i samme mål i andre af Bourgognes kommuner, foruden lakrids, røgede aromaer, sorte kirsebær og endda solbær. 

  Samlet set er jorden præget af rød lerjord og kalksten. De 9 Grand Cru'er er beliggende syd for landsbyen, på midten af Cote d'Or skråningerne.
  Størstedelen af Premier Cru vinmarkerne er placeret på de højeste steder vest for landsbyen ved stigninger i 250-350 meters højde. Der er også en række Premier Cru klemt inde mellem Grand Cru vinmarkerne og landsbyen.

  Grundlæggende er der to hovedterroir i Gevrey-Chambertin – de østvendte skråninger i et bælte med de rige 9 Grand Cru'er, samt et mere sydvendt, præget af kølige vinde, som giver mere mineralske, friske, elegante vine, ganske vist uden Grand Cru'er, men med Premier Cru'er af meget høj standard.
  Nogle vine får 100% ny eg – andre en kombination af nye og brugte fade.

 • Givry

  Givry er en lille landsby i Cote Chalonnaise sub-regionen Bourgogne. Området ligger umiddelbart syd for Mercurey, og på 219 af kommunens 263 ha med vinstokke, produceres rødvin på Pinot-Noir.
  Kommunen har 24 marker klassificeret som 1. Cru - i alt 109 ha. Vinene er måske ikke så højt respekteret som dem fra Cote d'Or (Côte de Nuits og Côte de Beaune), men nogle producenter laver vine i en forholdsvis maskulin stil, der minder om disse, med et godt forhold mellem pris og kvalitet.

  Jordbunden i Givry udgøres hovedsagelig af en blanding af sandsten, ler og kalksten. De bedste vinmarker ligger på de syd og sydøstvendte, kalkstens rige skråninger, umiddelbart vest for landsbyen Givry, i en højde på ca. 150 - 300 meter. 

  Givry har fastlandsklima, med lange, varme somre og relativt tørre efterårsmåneder.
  Selvom området er lidt varmere end de nordlige kommuner, så gør markernes ret høje beliggenhed, at temperaturerne er forholdsvis moderate. Det medvirker til at vinene kan bevare friskheden.
  Rød Givry lagrer på barriques, oftest i en kombination af nye og brugte fade, typisk i 6-18 måneder.

 • Haut Cotes de Nuits

  Bourgogne Hautes Côtes de Nuits er betegnelsen for vine fremstillet af druer fra vinmarker på Hautes Cotes (høje skrænter) i det nordlige Cote d'Or i Bourgogne. Bourgogne Hautes Côtes de Nuits appellation dækker omkring 700 ha, fordelt på 20 kommuner i Cote d'Or. Flertallet af Hautes Cotes vine er røde, hovedsageligt fremstillet af Pinot Noir. 

  Hautes Cotes terroir, især klimaet, adskiller sig væsentligt fra de lavere skråninger mod øst. 
  Vinmarkerne ligger i 3-400 m højde - en højde hvor druerne til tider kan have lidt svært ved at modnes fuldt ud, men det kompenseres der for, ved at markerne ligger på syd og vestvendte skråninger, hvor de nyder godt af maksimal eksponering for solens varmeste stråler. 

  Vinene lagrer på egefade, typisk i op til 18 måneder med 25-35% af høsten på nye fade. Vinene er ofte præget af 
  mørke kirsebær, tranebær og modne jordbær.

 • Haute Cote de Beaune
 • Ladoix

  Ladoix appellationen, som har navn efter landsbyen Ladoix-Serrigny, ligger i den nordlige ende af Côte de Beaune, i sub-regionen Bourgogne. Den befinder sig lige nord for Beaune og umiddelbart under de østlige skråninger af Corton højen, hvorfra Cote de Beaunes eneste Grand Cru rødvine findes.

  Ladoix appellationen blev oprettet i 1937 og omfatter produktion af både røde og hvide vine på h.h.v. Pinot Noir og Chardonnay. Hvidvin udgør dog mindre end 20% af det samlede dyrkede areal. En betydelig del af vinene fra Ladoix-Serrigny sælges ikke under Ladoix appellation, men i stedet som Côte de Beaune-Villages.

  En stor del af landsbyens vinmarker falder ind under andre appellationer f.eks. den prestigefyldte Corton Grand Cru, men også naboen Aloxe-Corton. Dette efterlader Ladoix som en af ​​de mindste vinproducerende kommuner i hele regionen. Ca. 25% af af Ladoix-Serrignys areal blev i 1982 klassificeret som Premier Cru.

 • Marsannay

  Marsannay er den nordligste appellation i Cote de Nuits sub-regionen i Bourgogne. Den omfatter landsbyerne Marsanny-la-Cote, Chenove og Couchey, med i alt ca. 500 ha vinmarker.
  Druerne til fremstilling af rød Marsannay er de samme som findes i hele Cote d'Or, hvor Pinot Noir er den altdominerende sort til rødvin. 

  Bortset fra Villagevinene er produktionen begrænset til de regionale Bourgogne appellationer, som f.eks. Bourgogne Passe-tout-grains - (vin på en kombination af Pinot Noir og Gamay druer).
  Nogle vine kommer fra Lieu-dit marker ( f.eks Masanny Les Grasses Tetes), og lokalt arbejdes der på at få nogle af disse opgraderet til 1. cru

  Vinene er generelt lyse og frugtagtige, men nogle producenter laver betydeligt mere alvorlige, terroirprægede og lagringsegnede udgaver.

 • Monthelie

  Monthelie ligger i Côte de Beaune, lidt syd for vinbyen Beaune, i Bourgogne. Den har haft sin egen kommunale appellation siden 1937 og producerer overvejende røde vine fremstillet på Pinot Noir. 

  Klassiske Monthelie ligner dem i nabokommunen Volnay (landsbyerne ligger kun ca. et par km fra hinanden), men er ikke helt så aromatiske eller elegante. De anses dog generelt for at være overlegne i forhold til de rødvinene fra Auxey-Duresses (også blot et par kilometer væk, i den anden retning), hvilket understreger den varierende karakter af Bourgognes terroir. Monthelies vine er ofte ret lyse, friske med jordbær i smagen, men der laves også saftige vine, der er dybere og mørkere i aroma og smag.

  Monthelie er hjemsted for 15 Premier Cru marker, koncentreret i et område øst for landsbyen, der grænser op til de bedre vinmarker i Volnay. Disse producerer omkring en fjerdedel af alle Monthelie vine og er selvsagt landsbyens mest respekterede.

 • Morey Saint Denis

  Morey Saint Denis er en kommune og tilsvarende appellation i Côte de Nuits i Bourgogne. Landsbyen er hjemsted for 20 Premier Crus, men er bedre kendt for sine fire Grand Cru'er - fem, hvis man medregner den nordlige del af Bonnes - Mares, på grænsen mellem Morey og Chambolle- Musigny. Mange af Premier Cru markerne er meget små, hvorfor nogle producenter vælger at blande dem og lave en 1. cru uden markangivelse.

  Morey Saint Denis appellation blev oprettet i december 1936 og omfatter for 95% vedkommende produktion af røde vine fremstillet på Pinot Noir.

  Kommunen har i øjeblikket omkring 137 hektar beplantet med vin, 64 ha er Village, 33 ha er Premier Cru og 40 ha er Grand Cru. Markerne ligger i en højde fra ca. 250-350 m og Villagemarkerne er placeret på de nederste og højeste skråninger, mens Grand Crus og Premier Crus befinder sig i et bælte midt på skråningerne.

  Stilen i en Morey Saint Denis afhænger noget af hvor man befinder sig området, jo tættere man er på Gevrey mod nord, jo mere er stilen i retning af den fede, mørke, maskuline Gevrey- Chambertin og jo længere mod syd i retning af Chambolle, jo mere finder man en stil a la den åbne, parfumerede, mere feminine Chambolle- Musigny. Dette er naturligvis en generalisering, da variationen af terroirs i kommunen giver flere forskellige stilarter.

  Som tilfældet er overalt i Bourgogne, er brugen af ny eg i Morey St. Denis afhængig af årgang, parcel og ikke mindst  producentens ”vinfilosofi”. Nogle vine får op til 100% ny eg, men ellers er billedet også her en blanding af nye og brugte fade.

 • Nuits Saint Georges

  Nuits-Saint- Georges ligger i den sydlige del af Côte de Nuits i Cote d'Or i Bourgogne. Byen har haft sin egen Nuits-Saint- Georges appellation siden september 1936, men den har lavet rødvine i næsten et årtusinde. Den har ganske vist ikke nogen Grand Cru, men dens mange premier cru'er, 41 i alt, vurderes til at være blandt de fineste i distriktet. 

  Nuits-Saint- Georges er i med sine 322 hektar den næststørste af de 26 appelationer i Cote d'Or, en anelse mindre end Beaune. 175 ha er Village og 147 Premier cru.

  Området har groft set tre terroirs, det nordligste er nabo til Vosne, og vinene her er generelt blødere og med lidt af den fløjl, floralitet og elegance man kan finde i Vosne.

  Bevæger man sig længere mod syd i området bliver jorden tungere og mere leret. Her finder man de areketypiske Nuits vine som ofte er mørke, maskuline, velstrukturerede, animalske med mørke bær, lakrids, tobak, jord, røg, garvesyre og potentielt lang levetid. 

  Endelig er der et lille område omkring byen Premeaux, hvor vinene er lysere, blødere, rundere, lidt mindre mineralske og næsten lidt feminine.

 • Pommard

  Pommard er en landsby i Côte de Beaune i Cote d'Or. Den kendt for at kunne producere kraftfulde og rigt aromatiserede rødvine på Pinot Noir druen, som kommunens vinmarker næsten udelukkende er beplantet med. Pommard har ingen Grand Cru, men 29 Premier Cru. Det samlede areal med vin er på ca. 327 ha,  hvor af 212 ha er Village og 125 ha Premier Cru.

  En arketypisk Pommard er mørk, nogle gange næsten sort i farven, tannisk og rig i frugten. Forklaringen er i høj grad jorden, som i Pommard kan være næsten rød på grund af et højt jernindhold, leret, men også med kalk, en kombination som giver vinen en tannisk struktur. Typisk vil Pommard vinmarkerne nærmest Volnay give mere finesserige og feminine vine, mens dem til Beaune-siden er mere firskårne. 

  Pommard kan have et fremragende lagringspotentiale, faktisk skal de mest tanniske af dem ligge en del år på langs, inden de folder sig helt ud. Man vil så opleve, især med vine lavet på gamle stokke, at de kan have både power og elegance.

 • Rully

  Rully er i en kommune i det nordlige Cote Chalonnaise i regionen Bourgogne, med egen appellation fra 1939. De bedste  Rully vinmarker ligger på de østlige skråninger af La Montagne de la Folie. Her nyder den veldrænende kalkstensjord godt af morgensolen. 

  Appellationen har ikke samme prestige som kommunerne lige nord for Beaune og i Nuits, men netop derfor giver Rully i gode årgange adgang til ret prisbillig kvalitets Bourgogne. 

  Mere end 20 vinmarker i Rully har opnået Premier Cru status og disse udgør omkring en sjettedel af kommunens samlede areal på ca.350ha med vinstokke. Stilen er generelt til den lyse side, med frisk syre, jordbær og hindbærtoner.

 • Santenay

  Santenay er den sydligste vinproducerende kommune i Cote de Beaune i Bourgogne. Den fik sin egen kommunale appellation i 1937 og dækker 407ha, hvoraf 140 er 1. cru.

  Vine fra Santenay har ikke samme prestige som dem fra dets nordlige naboer, hvilket gør at der her kan findes gode vine til overkommelige priser. Santenay, som har fastlandsklima med varme, tørre somre, er placeret i den sydlige ende af kalkstens højderyggen Cote d'Or, der er hjemsted for Bourgognes bedste vinmarker.

  Stilmæssigt minder Santenay om den nærliggende Chassagne, men er ofte kraftigere og mørkere i farve og aroma, ofte med lakrids, røde bær og violer - de mest parfumerede vine også med noter af rosenblade. 
  De bedste marker er koncentreret i den nordlige ende af kommunen, hvor Santenay grænser op Chassagne-Montrachet. Normalt betragtes 1. cru marken Clos de Tavannes som det ypperste Santenay kan tilbyde. Vine fra denne mark er normalt mørke, kraftige og dybe, men også mindre rustikke end andre Santenay'er.

 • Savigny Les Beaune

  Savigny-les-Beaune er en landsby i Côte de Beaune sub-regionen Bourgogne, tæt på byen Beaune. 
  Selvom Savigny-les-Beaune ikke er en af ​​de mest berømte kommuner i Bourgogne, så er den med sine 354ha, hvoraf 142 er 1. cru, en af ​de appellationer der producerer mest vin.

  Kommunen er terroirmæssigt lidt splittet, idet 1. cru markerne er fordelt på to skråninger med vidt forskellig jordbund og soleksponering. Mod nord er skråningerne sydvendte og består primært af kalkstensjord, mens skråningerne i den sydlige del af kommunen er øst og nordøst vendte, med en mere lerholdig jord a la Beaune.

  Vinene er muligvis ikke så elegante som Volnay eller så kraftige som Pommard, og de er normalt heller ikke så mørke og mineralske som Aloxe og Pernand-Vergelesses, men generelt er vinene fra Savigny meget pålidelige - og hos gode producenter er det her muligt at få kvalitetsvin til fornuftige priser.
  Lagring foregår på 228 liters barrique.

 • Volnay

  Volnay er en landsby i Côte de Beaune i det sydlige Cote d'Or. 
  Appellationens vine omtales ofte som de mest feminine af bourgognes røde og står dermed i kontrast til naboen i Pommard.

  Volnay har haft sit egen appellation siden 1937 for rødvin fremstillet på Pinot Noir, med et samlet areal på ca. 213 ha. Af disse er 115 ha Premier Cru, fordelt på 34 parceller, og 98 ha er Village. Markerne er beliggende i et bånd som strækker sig på tværs af Volnay fra Pommard til Meursault. 

  Som det generelt er tilfældet i regionen findes Premier Cru'erne placeret midt på skråningerne - i Volnay er de hovedsageligt syd-øst vendte, hvorfor vinstokkene kan udnytte sollyset både om morgenen og i den tidlige eftermiddag. Jordbunden i Volnay er generelt ret mager og kalkholdig, hvilket giver grobund for mineralske, finesserige, delikate, bløde og elegante vine.

 • Vosne Romanee

  Vosne-Romanée, samt den nærliggende kommune Flagey- Echezeaux, der normalt tages med under Vosne, er beliggende i Côte de Nuits i Bourgognes Cote d'Or.

  Det samlede areal med vinstokke udgør 232 ha, hvoraf 100 ha er Village, 57 ha Premier cru og 75 ha Grand cru. Kommunerne råder over 8 Grand cru'er, heriblandt de fineste i Bourgogne overhovedet, så som Romanée Conti, La Romanée, La Tache og Richebourg, for blot at nævne nogle. På et lille areal på kun ca. 27 ha laves nogle af de mest respekterede og dyreste vine i verden.

  Vosne-Romanée er kvintessensen af rød Bourgogne. Det er muligt, at vinene fra Gevrey-Chambertin er de mørkeste og mest maskuline i Bourgogne, og at Chambolle har de mest delikate og feminine, men det er i Vosne begge yderpunkter på magisk vis smelter sammen.

  Den klassiske Vosne-Romanée anses af mange for at have den perfekte balance mellem tyngde, struktur, elegance og holdbarhed. Smagsnoter henviser ofte til den dybe, rige, frugt, ofte med kirsebær og hindbær, samt mørkere elementer af underskov, lakrids og røg, men skal de bedste vine i Vosne-Romanée beskrives med eet ord - må det være fløjl - dette bløde, glatte stof, der besidder både tyngde og elegance.

  De bedste vinmarker, Grand cru'erne, ligger lige over landsbyen midt på skråningerne. De fleste af de i alt 14 Premier cru'er ligger lidt længere oppe, med undtagelse af Les Suchot, der befinder sig midt i Grand cru bæltet. I Vosne- Romanée kan man opleve det forunderlige, at forskellen mellem en Grand Cru vinmark, og en mark der kun er værdig til betegnelsen Village, undertiden kun er et spørgsmål om få centimeter.

pr. side
Viser 1 - 12 af 19
Viser 1 - 12 af 19