Katalog

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Frankrig

Frankrig har historisk sat standarden for vindyrkning de sidste 2600 år, med fokus på kvalitet og egnstypicitet (Terroir).
Klimaet er velegnet til vindyrkning, meget varieret, og det giver druerne optimale betingelser for den korrekte modenhed.

En af hemmelighederne bag de store franske vine, er evnen til at systematisk finde de områder der egner ...

Frankrig har historisk sat standarden for vindyrkning de sidste 2600 år, med fokus på kvalitet og egnstypicitet (Terroir).
Klimaet er velegnet til vindyrkning, meget varieret, og det giver druerne optimale betingelser for den korrekte modenhed.

En af hemmelighederne bag de store franske vine, er evnen til at systematisk finde de områder der egner sig bedst til vindyrkning. Franske rødvine spænder meget bredt med alle vintyper og smagsvarianter. De kraftige fra Rhone og Lanquedoc-Roussilion, de rustikke fra Cahors og Madiran, de forfinede fra Bourgogne og Beaujolais og de elegante Bordeaux vine.

Frankrig har en stor variation af røde druer, de mest dyrkede er Merlot, Grenache, Syrah, Carignan, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir etc.

De franske vines stil og smag gør dem meget velegnede som ledsagere til mad. Til hvidt kød kan man med fordel købe Bourgogne eller Beaujolais. Til de kraftigere lamme- og oksekødretter kan med fordel fylde kurven op med vine fra Bordeaux, Rhone, Lanquedoc, Provence og Roussillon.

Mere

Frankrig  Der er 82 varer

Underkategorier

  • Beaujolais

    Beaujolais er en vigtig vinregion i det østlige Frankrig, beliggende umiddelbart syd for Bourgogne.
    Beaujolais har næsten fastlandsklima, gemt inde mellem ​​Massif Central mod vest og Alperne i øst. Dette giver en forholdsvis varm vækstsæson.

    Der er grundlæggende et nordligt og et sydligt terroir.
    Mod nord producers typisk aromatiske, strukturerede og komplekse vine, i modsætning til den lettere, frugtagtige og tidligere drikkemodne stil i syd.

    Der er flere niveauer af rød Beaujolais, men de bedste kommer fra de 10 Cru'er, Brouilly, Chenas, Chiroubles, Cote de Brouilly, Fleurie, Julienas, Morgon, Moulin -a- Vent, Regnie og Saint-Amour.

    Hoveddruen til rødvin er overalt Gamay, dog iblandes til tider en smule Pinot Noir. Rød Beaujolais er normalt kendetegnet ved kirsebær i duft og smag, men de kan også udvikle toner af f.eks. mørk chokolade.

  • Bordeaux

    Bordeaux, i det sydvestlige Frankrig, er muligvis den mest berømte vinregion i verden. Den udgør et areal på 120.000 hektar og har en årlig produktion på ca. 850 mill. flasker. 

    Klimaet her byder på forholdsvis varme somre, men regionens nærhed til havet, Garonne og Dordogne floderne, samt Girondeflodens udmunding, hjælper med til at moderere klimatiske ekstremer, og de vidtstrakte fyrreskove mod syd beskytter mod stærke, salte vinde fra Atlanterhavet.


    Merlot og Cabernet Sauvignon er de dominerende druer i Bordeaux, men Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere anvendes også.

    Som hovedregel er vinene på højre bred af Girondefloden, f.eks. i områderne Pomerol, Fronsac, St. Emilion, primært baseret på Merlotdruen, ofte i blanding med Cabernet Sauvignon eller Cabernet Franc m.fl., mens vinene på venstre bred, f.eks. i Medoc og Haut-Medoc, har Cabernet Sauvignon som hoveddruen, typisk i kombination med Merlot.

    Vinene er ofte præget af solbær, grøn peberfrugt, mynte, mørke kirsebær, blomme og eg fra fadlagringen. Står der røde bøffer på menuen, så er Bordeaux sagen. Har vinen fået lidt alder vil kalvekød også være godt. Rød Bordeaux kan typisk lagre i årevis.

  • Bourgogne

    Bourgogne er en historisk og højt respekteret vinregion i det østlige Frankrig, og dens vine har i årevis haft hengivne tilhængere over hele verden. Bourgogne er en forholdsvis lille vinregion på omkring 27.000 hektar (hvilket er under 1/4 af Bordeauxs areal), men området producerer nogle af de mest eksklusive vine på Jorden. 

    Vinene kommer fra flere forskellige underområder, hver med sin egen særlige karakter. Fire af disse er placeret i hjertet af Bourgogne i en smal stribe på 120 km mellem byerne Dijon og Macon. Fra nord til syd -  Cote d'Or (bestående af Cote de Nuits og Côte de Beaune), Côte Chalonnaise og Maconnais.

    Den vigtigste druesort i Bourgogne til rødvin er Pinot Noir. Gamay findes også i regionen, men bruges primært i rødvine og rosévine fra Macon og Beaujolais.

    Bourgognes klima er overvejende kontinentalt, med relativt korte somre og kølige vintre. Jorden her består hovedsageligt af en blanding af ler og kalksten i forskelligt forhold, ofte med ret stor lokal variation. Disse jorder, samt deres geografiske orientering, er af enorm betydning for karakteren af de dyrkede vinene.

  • Cahors

    Cahors ligger i det sydvestlige Frankrig og er mest kendt for rødvine. Disse er overvejende på Malbec druen og ofte i kombination med Tannat og Merlot.
    Klimaet her er præget af varme tørre somre, der giver druerne god mulighed for at blive ordentligt modne.
    Det tørre klima betyder også, at vinstokkene må gå dybt i søgen efter vand.

    Cahors vine findes i flere stilarter, fra frugtrige til kraftfulde og mere komplekse.
    Den typiske Cahorsvin er mørkt farvet og har en kødfuld, urteagtig tone, med antydninger af krydrede sorte kirsebær, solbær, lakrids, vanilje, mentol, trøffel og en snert af cedertræ.

    Cahors terroir kan groft inddeles i to kategorier, de områder der ligger på kalkstensplateauer, og som ofte giver vine med nogen tannin og lang levetid, og de vine der vokser på de grusede skråninger nærmere floderne, og som er mere frugtrige og imødekommende som unge. Vinene fadlagres almindeligvis, i nogle tilfælde op til 24 mdr., ofte i en kombination nye og brugte fade.

  • Gascogne (Sud-Ouest)

    Sydvestlige Frankrig eller fransk Sud-Ouest, er beliggende syd for Bordeaux,  har i alt 16.000 hektar af vinmarker og består af flere usammenhængende vin "øer" i hele region Aquitaine og mere eller mindre vest for Midi-Pyrénées regionen.

    Det sydvestlige Frankrig dækker både områderne omkring floderne Dordogne og Garonne og deres bifloder, samt de vinproducerende områder i Gascogne, herunder Béarn, og den nordlige del af Baskerlandet. 

    Det er sjældent at se vine solgt som Vins du Sud-Ouest. Tværtimod markedsfører de mindre områder og enkelte appellationer under deres egen (mindre) paraply, i modsætning til almindelig praksis i fx Bordeaux-regionen.

    De områder, der ligger tættest på Bordeaux producerer vine i en stil meget lig Bordeaux, og på stort set de samme druesorter - primært Merlot og Cabernet Sauvignon. Længere mod syd ligner vinene stadig Bordeaux, men druesorterne er ikke de samme. Kendetegnende for regionen er brugen af druen Tannat.

  • Languedoc-Roussillon

    Languedoc-Roussillon er en stor og varieret vinregion i det sydlige Frankrig. Den strækker sig fra Nimes og til den spanske grænse.

    Som det fremgår af navnet var området engang to uafhængige regioner - Languedoc og Roussillon, men til trods for nogen forskellighed i både historie og kultur, Lanquedoc er i sin identitet fransk, hvorimod Roussillon er præget af spansk og catalansk, såvel som i topografi, så betragtes området i dag - i hvert fald i vinmæssig forstand, som eet område.

    Jordtyper og terroir varierer på tværs af regionen. En stor del af jorden her er garrigue ( indbegrebet af det sydfranske landskab af tørre, lavtliggende krat på kalkstensjord ). Samlet set er det en varm, tør region med middelhavsklima.

    Languedoc-Roussillon har vist betydelige fremskridt i kvaliteten i de senere år og lægger i dag jord til flere topvine. Druematerialet kommer fra klassiske sydfranske sorter som Grenache, Mouvedre, Syrah m.fl.
    De bedste vine kan være med blomsteragtige noter, mørke kirsebær, sort te, rosmarin og røget kød.

  • Provence

    Provence er en vin region det sydøstlige hjørne af Frankrig.
    Vinmarkerne i Provence ligger på en ca. 200 km lang strækning langs den sydøstlige kystlinje fra øst til vest, og ingen provencalsk vingård er mere end ca. 50 km fra Middelhavet. 

    Somrene er lange og tørre og giver ideelle høstforhold i de fleste år, men fra tid til anden er man udsat for storme som kan være ødelæggende. 

    Lokale druesorter som Carignan og Calitor er gradvist blevet erstattet af Grenache, Syrah, Cinsault, Mouvedre og Cabernet Sauvignon m.fl. 


    Som så mange andre steder i det sydfranske har man også i Provence gennem en årrække set en støt stigning i kvalitetsniveauet og i dag laves der topvine i regionen.

  • Rhône

    Rhône-dalen er en vigtig vinproducerende region i den sydøstlige del af Frankrig. Den følger nord - syd løbet af Rhône-floden i næsten 240 km fra Lyon til dens udmunding i Middelhavet.

    Længden af dalen betyder, at Rhone vine er et produkt af en lang række forskellige jordtyper og klimatiske forhold, hvilket b.la. giver sig udtryk i en skelnen mellem en nordlig og en sydlig del, hvor sidstnævnte i øvrigt er langt den største. Denne opdeling afspejles i geografien, klimaet og ikke mindst i vinstilen, der er meget forskellig i det nordlige og sydlige Rhône. 
     

    Mod nord laves saftige og mørke vine, næsten udelukkende på Syrah, der ofte har noter af mørke krydderier og navnlig peber. De sydlige vine er lavet på adskillige druesorter, hvor Grenache, Mouvedre og Syrah spiller den primære rolle. 

    De sydlige vine er langt mere krydrede og har ofte en sødlig undertone, modsat dem fra nord, som er væsentlig tørrere.
     Vinene fra det sydlige Rhône er kraftige all-round vine, der passer godt til de danske smagsløg, både når det gælder grill i haven og juleaftens and og flæskesteg. De nordlige Rhônevine har ofte en animalsk tone, som generelt står godt til dyrekød, lam og oksekød.

pr. side
Viser 1 - 12 af 82
Viser 1 - 12 af 82