Katalog

Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Australien

Australien er som vinland er et ret nyt fænomen, de første tilplantninger kan spores tilbage til 1791. Men det er først i 1950erne australsk vin opnår den kvalitet og stil som man kender idag.

Australien har intet mindre en 65 vinområder, med majoriten i staten New South Wales, hvor næsten alle de kendte områder er beliggende. Der laves også vin ...

Australien er som vinland er et ret nyt fænomen, de første tilplantninger kan spores tilbage til 1791. Men det er først i 1950erne australsk vin opnår den kvalitet og stil som man kender idag.

Australien har intet mindre en 65 vinområder, med majoriten i staten New South Wales, hvor næsten alle de kendte områder er beliggende. Der laves også vin staterne Westerne Australia, Queensland og South Australia. Det varme og konstante tempererede klima gør at det er svært at opdrive en tyndbenet og arrig vin. Vinene har ofte tendens til det modsatte, Fylde, alkohol og ovemodenhed. 

Der dyrkes en bred vifte af druer i Australien: Syrah er den mest dyrkede røde drue, men også Cabernet Sauvignon, Merlot, 
Pinot Noir, Mouvedre og Grenache er godt repræsenteret, desuden dyrkes i mindre grad Nebbiolo og Tempranillo. Så der er grundlag for stor variationsgrad i vinene udtryk, dog vil de fleste eurofile påstå at vinene er ret ens. Nogle områder er mere spetakulere end andre og skiller sig ud med at have en speciel stil, druetyper eller klima.

De fleste australske rødvine er velegnede ledsagere til store grillede bøffer, (Australien er verdens største eksportører af oksekød), der har været en tur på grillen.

Mere

Australien  Der er 10 varer

Underkategorier

  • Barossa Valley

    Barossa Valley er et vigtigt og internationalt meget anerkendt vinområde i South Australia. Et slående træk ved Barossa Valley er tilstedeværelsen af ​​meget gamle vinstokke, som giver små mængder af frugt, men druerne er pakket med smag og farve og repræsenterer nogle af de bedste tilbud fra regionen. 

    Selv om man har specialiseret sig i mange forskellige vine, fortjener dem på Shiraz mest opmærksomhed. De bedste er rige og mørke i farven, meget fyldige med modne, mørke frugter med elementer af mynte og eukalyptus. Disse opnår stor kompleksitet og dybde ved lagring. Andre benyttede druesorter i regionen er bl.a. Cabernet Sauvignon, Grenache og Mourvedre.

    Mange af Australiens mest kendte vinproducenter er baseret i Barossa Valley og spænder fra små familieejede vingårde, til de der ejes af multinationale selskaber.

  • Clare Valley

    Clare Valley er et af Australiens ældste vinområder, bedst kendt for Riesling vine. Det ligger midt i det South Australia. cirka 120 km nord for storbyen Adelaide. Dalen løber nord-syd, med Horrocks Highway som den vigtigste færdselsåre.

    Vinstokkene er plantet 400-500 meters højde med et moderat kontinentalt klima, med kolde nætter ogvarme varme sommerdage. Den høje beliggenhed, i forhold til andre vinområder i South Australia, sikrerkølige nætter selv under meget varme somre. Det sikrer at frugten modnes langsommere og mere jævnt.Nedbør forekommer overvejende i vinter- og forårs perioden (jun-Sep) ca. 630 mm årligt. Somrene er tørreog gør at mange er nød til at kunstvande den tørre sommer sikrer dog et minimum af svampesygdomme. Jordbunden er variation af diverse røde og gråbrune klippeformationer.

    Den vigtigste druesort i Clare Valley er Riesling, der er dog også plantet store mængder af Syrah og Cabernet Sauvignon. Små mængder af Chardonnay, Semillion, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Tempranilloog Grenache kan også ses på de 40 km² der er tilplantet med vin i Clare Valley. Clare regionen bidrager med kun omkring 2% af den australske vinproduktion, men vinder mere end 7% af alle medaljer der tildeles australsk vin.

  • Heathcote

    Heathcote er en vinregion i det centrale Victoria og er en del af den nordlige Great Dividing Range, hvor de fleste vinmarker ligger i højder mellem 150 og 300 meter. Somrene er forholdsvis milde med en ret lang vækstsæson, hvilket er en del af forklaringen på områdets høje kvalitet

    Shiraz er den vigtigste drue i Heathcote. Vinene på denne sort er kendetegnet ved deres rige og dybe aroma; en mørk, næsten blæksort farve; modne og fløjlsagtige tanniner og en lang afslutning. 

    Cabernet Sauvignon er den næstvigtigste røde drue her, mens Merlot hovedsageligt anvendes som blandingskomponent med Cabernet. Andre røde druesorter er Nebbiolo, Sangiovese og Tempranillo.

  • McLaren Vale

    McLaren Vale er en vinregion i South Australia. Den er højt respekteret internationalt og er hjemsted for nogle af Australiens mest velanskrevne vinproducenter.
     

    Vinmarkerne ligger på grund af regionens topografi i meget forskellige højder, men samlet set er klimaet Middelhavsagtig. Det indbærer b.la. friske havbriser, der modererer temperaturerne i løbet af vækstsæsonen. Somrene og det meste af efterårssæsonen er tør, hvilket medvirker til at holde vinsygdomme i skak. 

    De bedste vine kommer fra meget gamle vinstokke, hvoraf nogle er plantet for mere end 100 år siden. Sådanne vinstokke producerer meget lave udbytter af ekstremt koncentreret frugt. Shiraz er regionens vigtigste druesort, men Cabernet Sauvignon, Grenache, Mourvedre, Merlot, Zinfandel, Tempranillo og Sangiovese anvendes også.

  • Padthaway

    Padthaway er en vin region i Limestone Coast zonen i det sydlige Australien på ca. 4000 ha.
    Landskabet her er fladt med højder på højst 50 meter, men med betydelige variationer i markernes hældning og højde. 

    Området har stort set Middelhavsklima, der b.la.i kombination med den berømte ”røde jord”, samt den i øvrigt ret varierende undergrund, har stor betydning for karakteren af de producerede vine. 


    Rødvin laves primært på Syrah, den udgør næsten en tredjedel af det dyrkede område, samt Cabernet Sauvignon. Desuden ses Malbec, Sangiovese og Cabernet Franc m.fl.

    Vinene kan være fyldige, rige og eksotiske, med blåbær, blomme og lakrids. En del af dem lagrer på en kombination af nye og brugte egefade af fransk og amerikansk oprindelse, typisk i 12-20 mdr.

  • South Australia

    South Australia er en af Australiens seks stater beliggende, som navnet antyder, i den sydlige del af det store kontinent. Det er maskinrummet i den australske vinindustri og står for omkring halvdelen af landets samlede årlige vinproduktion. Regionen laver dog ikke kun kvantitet – men også kvalitet.

    Det sydøstlige hjørne af South Australia er betydeligt køligere og har langt bedre muligheder for vindyrking end længere mod nord, hvor der er simpelthen for varmt og tørt. Klimaet er modereret af det kølige vand fra Sydhavet over hundredvis af kilometer langs kystlinjen.

    South Australia er stærkt fokuseret på kraftige rødvine, hvoraf de fleste er lavet på Shiraz eller Cabernet Sauvignon. Grenache har også vist sig velegnet til, især når den kombineres med Shiraz og Mourvedre i den klassiske australske GSM blanding. Tempranillo og Nebbiolo m.fl. anvendes også, men kun i ret små mængder.

    Alene på grund af størrelsen af South Australia varierer klima og topografi betydeligt på tværs af staten, hvilket medvirker til høj diversitet i vinenes stil, fra friske, saftige, let mineralske vine til hærdebrede, kraftige, fyldige og krydrede vine, med kirsebær, solbær, chokolade og eucalyptus, nogle gange i en ”varm” og sødmefuld stil. Som andre steder i Australien fadlagres nogle af vinene i større eller mindre udstrækning, ofte i en kombination af amerikansk og fransk eg, typisk mellem 12 og 20 måneder.

  • South Eastern Australia

    South Eastern Australia er en geografisk betegnelse, der dækker hele den sydøstlige tredjedel af Australien. Dette områdes vestlige grænse strækker sig 2000 km på tværs af det australske kontinent, fra Stillehavets kyst i Queensland til Sydhavets kyst i South Australia. Men det er kun i de køligere kystområder, man har mulighed for vindyrkning.

    Alene på grund af størrelsen af South Eastern Australia varierer klima og topografi betydeligt på tværs af staten, hvilket medvirker til høj diversitet i vinenes stil, fra friske, saftige, let mineralske til hærdebrede, kraftige, fyldige og krydrede vine. De mest almindelige røde druesorter e
    Merlot, Shiraz og Cabernet Sauvignon.

  • Victoria

    Nogle af de mest individuelle vine fra Australien kommer fra Victoria i syd-øst Australien. De har ofte intense noter af kaffe, rosiner og nødder. Appelationen er især kendt for sine Pinot Noir vine, der produceres i højderne, og kan beskrives som næsten europæiske i stilen.

Viser 1 - 10 af 10
Viser 1 - 10 af 10