Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Piemonte

Piemonte, i det nordvestligste Italien, er blandt italiens bedste vinområder.
Alene det forhold at man her har 17 DOCG, det højeste antal i noget italiensk vinområde, er et vidnesbyrd om den generelt høje kvalitet. Her laves enestående vine, de bedst kendte er Barolo og Barbaresco, på Nebbiolodruen.

De kan være meget komplekse. Som unge besidder d...

Piemonte, i det nordvestligste Italien, er blandt italiens bedste vinområder.
Alene det forhold at man her har 17 DOCG, det højeste antal i noget italiensk vinområde, er et vidnesbyrd om den generelt høje kvalitet. Her laves enestående vine, de bedst kendte er Barolo og Barbaresco, på Nebbiolodruen.

De kan være meget komplekse. Som unge besidder de toner af b.la. violer, mynte, peber, tobak, læder, lakrids, og tjære, og ofte med en ret fast tanninstruktur. Med alderen får de et meget blødere udtryk, og så er det som regel f.eks. sveskeblommer, svampe, violer, trøfler og roser der præger vinen. 

Old-school Barolo kræver op til 10 års lagring for at tæmme tanninerne, men i dag har mange reduceret gæringstiden, hvilket betyder mindre ekstraktion af farve og tannin. Dette har resulteret i en mere tilgængelig stil, som gør at vinen kan drikkes tidligere.

Barbera, som er den mest udbredte drue, giver vine med god syre og et præg af friske blommer og mørke kirsebær. Fadlagring kan dæmpe syren og tilføre lidt af den tannin, som Barbera naturligt mangler.
Desuden laves rødvin på b.la. Dolcetto. Andre druer, som f.eks. Pinot Noir, kan indgå i blandinger.

Mere

Piemonte  Der er 11 varer

Underkategorier

  • Barbaresco

    Barbaresco, som fik DOCG klassifikationen i 1980, ligger i Langhe, på højre side af Tanaro floden, og strækker sig fra området nord-øst for Alba og omfatter kommunerne Barbaresco, Nieve og Treiso og San Rocco Senodelvio. 

    Det samlede areal med vinstokke overstiger 500ha. Nebbiolo er hoveddruen, men Dolcetto og Barbera spiller også en rolle. Vinstokkene dyrkes generelt på kalkstensholdig jord iblandet kalkholdigt ler, meget lig den sammensætning man også finder i Barolo og La Morra. Markerne ligger hovedsagelig 200-400m over havets overflade på meget stejle skråninger.


    Barbaresco DOCG laves af 100% Nebbiolo, og den har som Barolo kultstatus, som en af de fineste vine i verden. Men der er flere forskelle mellem de to. Barbaresco dyrkes i et lidt mildere klima, hvilket betyder, at druerne har tendens til at modnes tidligere. Det giver generelt mindre garvesyreholdige og mere imødekommende vine, der som hovedregel kan drikkes yngre. Men der er stadig masser af syre og tanniner til at give lagringspotentiale. 

    Barbaresco er kendetegnet ved sin rige, krydrede smag og en næsten parfumeret sødme, og den anses generelt for mere elegant og raffineret end Barolo.
     DOCG’en kræver, at Barbaresco skal have et indhold på mindst 12,5% alkohol og lagre minimum 2 år, heraf ét år på fad. Riserva skal lagre i fire år, heraf mindst et år på fad.

  • Barbera d'Alba

    Barbera d'Alba er en vigtig DOC i Piemonte i det nordvestlige Italien, som er berømt for rødvine fremstillet på Barbera druen.

    Barbera d’Alba DOC vindyrkningsområdet dækker både byen Alba og de omkringliggende bakker i Langhe. DOC'en overlapper også Barolo og Barbaresco, hvorfra de bedste Barbera vine stammer. Jordbunden består primært af kalksten og kalkholdigt ler.

    Barbera d'Alba vine er generelt værdsatte for deres dybe farve, lave tanniner og høje syreniveau. Som unge med frisk smag af kirsebær, blåbær og hindbær. De bedste kan være relativ rige og smagsintense, og de mest magtfulde eksempler kan sammenlignes med Barolo eller Barbaresco. Der er en klar forskel mellem Barbera d'Alba og Barbera d'Asti – sidstnævnte anses generelt for mere livlig og feminin i stilen.

    Barbera d'Alba DOC kræver at vinen indeholder mindst 85% Barbera druer. De andre 15% kan bestå af Nebbiolo. Skal der stå Superiore på etiketten skal vinen lagre mindst i 12 måneder før frigivelse, hvoraf mindst 4 måneder skal være på fad.

  • Barbera d'Asti

    Barbera d'Asti laves, som navnet antyder, på Barberadruen, der er Piemontes mest plantede røde drue. Vinen er en af ​​de mest kendte fra regionen Piemonte, i det nordvestlige Italien. Den fik DOC i 1970 og blev opgraderet til DOCG i 2008.
    Området, i hvilket der laves Barbera d'Asti, omfatter provinserne Asti og Alessandria i det østlige Piemonte, og spænder over et relativt stort område, der støder op til Barbera d'Alba mod nordøst.

    Ifølge DOC-regulativer skal enhver Barbera d'Asti bestå af mindst 85% Barbera. De resterende 15 % kan omfatte Freisa, Grignolino og Dolcetto. Der findes også en "superiore" udgave. Den kræver et minimum på 12 måneders lagring, heraf mindst seks måneder på fad.

    Barberadruen er ret fattig på tannin, men lagringen på egefade tilfører lidt af denne, og dæmper samtidig druens naturligt ret høje syreniveau.
     Hvor Nebbiolo baserede vine, som f.eks. Barolo og Barbaresco, kan være lidt svært tilgængelige som unge, så er Barbera d'Asti i sin ungdom generelt en blødere og mere imødekommende vin.

    I slutningen af ​​2000 blev Nizza, Tinella og Colli Astiani anerkendt som selvstændige sub-zoner. Disse menes at producere Barbera d'Asti af særlig høj kvalitet, og i en stil der afspejler deres respektive terroirs.
    De bedste kan lagre op til 8-10 år, og er rige, mellem - til fyldige vine, karakteriseret ved en intens rubinrød farve.

  • Barolo

    Barolo ligger I regionen Piemonte, i det nordvestlige Italien, her har vinmarker og vingårde længe været berømte for at lave nogle af Italiens fineste rødvine.

    Barolo er delt op i fem sub-regioner, La Morra, Barolo, Castiglione-Falleto, Serralunga d'Alba og Monforte.
    La Morra anses for at producere de mest parfumerede, dem fra Barolo tenderer til at være lidt mere komplekse. I Castiglione - Falleto, Serralunga d' Alba og Monforte laves intense, strukturede vine, der kræver længere lagring.

    På trods af forskellene mellem vinene fra disse forskellige terroirs, så er de fælles om at besidde den berømte " tjære og roser ' aroma og faste tanniner, der blødgøres over tid med antydninger af jord, trøfler og mørk chokolade. Barolo laves på Nebbiolodruen, og vinen skal lagre mindst 38 mdr., hvoraf 18 skal være på fad. Skal vinen opnå betegnelsen Riserva er 62 måneders lagring påkrævet. 

    "Old-school" Barolo har traditionelt krævet mindst ti års lagring for at tæmme tanninerne, men i dag produceres vine med kortere gæringstid, og deraf mindre ekstraktion af farve og tannin, samt brug af ​​nye franske barriques, i stedet for de traditionelle store fade. Dette har resulteret i en mere frugtagtig og tilgængelig stil, som er imødekommende på et meget tidligere tidspunkt i vinens liv.

  • Bricco Maiolica

    Det fremragende vinhus Bricco Maiolica Piemonte er placeret smukt på en bjergside ved selvsamme navn i hjertet af Dolcetto Grape Diano d' Alba, der dannerk smukke rammer for vinproduktionen, som i dag drives af Beppe Accomo, den fjerde i sin generation.

    Bricco Maiolica består 27 hektar vinmarker og producerer i omegnen af 90.000 flasker årligt. Markerne ligger i varierende højder på op til 450 meter over havets overflade, der kombineret med den velpassede og mineralrige jordbund, skaber perfekte betingelser for vinproduktion af høj kvalitet. 

    En stor del af Bricco Maiolicas succes kan tilskrives ejerne og den opmærksomhed de giver vinene, jordbunden og mikroklimaet i området. Selvom vingården ikke er økologisk certificeret anvendes ingen slags kemikalier. Al vinen håndplukkes desuden manuelt.

  • Roero
Viser 1 - 11 af 11
Viser 1 - 11 af 11