Katalog

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Mousserende

Den kulsyreholdige og livlige vin kan nydes ved enhver lejlighed - værende det en varm solskinsdag eller kold og grå mandag. Ingen drik er så tæt forbundet med det festlige og glade som denne - især champagne.

Vi har samlet vores bud, på de bedste huse indenfor denne kategori. Om man vil have en billig, men bestemt drikkelig, aperitif i form a Ca...

Den kulsyreholdige og livlige vin kan nydes ved enhver lejlighed - værende det en varm solskinsdag eller kold og grå mandag. Ingen drik er så tæt forbundet med det festlige og glade som denne - især champagne.

Vi har samlet vores bud, på de bedste huse indenfor denne kategori. Om man vil have en billig, men bestemt drikkelig, aperitif i form a Cava, eller hælder mere til det historiske Champagne distrikt, har vi det rette.

Mere

Mousserende  Der er 8 varer

Underkategorier

  • Cava

    Cava er Spaniens mousserende vin, og Den Iberiske Halvøs svar på Champagne. Dens navn stammer ikke fra et sted, druesort eller vinfremstillings teknik, men fra kældre (cavas), hvor vinen er modnet. Stilen blev først produceret i 1870'erne.

    Oprindelig blev vinene kaldt Champaña, i et bevidst forsøgt på at efterligne Champagne. I 1970'erne slog Champagne myndighederne imidlertid hårdt ned på misbrug af betegnelsen »champagne«, hvilket skabte et behov for et alternativt navn til spanske mousserende vine. Cava blev valgt, og i 1970 blev den officielle Cava DO (Denominación de Origen) titel indført.


    I Cava anvendes druerne Macabeo, Parellada og Xarel-lo, men også Chardonnay og Pinot Noir. Den interessante, lidt jordede smag, der adskiller Cava fra de fleste Champagner, tilskrives normalt Xarel-lo. Pinot Noir og Monastrell bidrager med rødt pigment og dybde til Cava Rosado, som også kaldes Cava Rosé. Grenache, Malvasia og Trepat er også godkendte til brug i Cava, selv om sidstnævnte kun er tilladt i Rosado vine.

  • Champagne

    Champagne er navnet på verdens mest berømte mousserende vin.

    Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay er de primære druesorter i Champagne. Pinot Noir bidrager med vægt og mørkere, kødfulde aromaer. Pinot Meunier giver god syre og en vis frugtighed. Andre anvendte druer er Pinot Blanc, Pinot Gris, Petit Meslier og Arbane. 

    Hele hemmeligheden i at lave Champagne ligger i 2. gæringen, som foregår på flaske. Teknikken kaldes Méthode Champenoise eller Métode Traditionelle og foregår således:
     Der vælges en basisvin som tilsættes sukker, gær og gær-næringsstoffer og forsegles med en kapsel. Denne gærer mens den udvikler alkohol og kuldioxid (bobler). Vinen forsætter med at udvikle sig i kælderen over flere år, og der er den process, der giver de fine duft- og smagsnuancer.

    Derefter fjernes de
     døde gærceller ved at flaskehalsen anbringes i et iskoldt bad hvor bundfaldet fryser. Dette skydes ud, når kapslen fjernes og der tilsættes en blanding af hvidvin, sprit og sukker, som skal fylde op og justere sødmegraden. Champagnen får så en prop og stålnet.

    Champagne findes både som hvid og rosé, som årgangsvin eller en blanding af flere årgange (Non-Vintage). De hvide kan være enten Blanc de Noirs (røde druer), Blanc de Blancs (hvide druer), eller Blanc (enhver kombination).

    Grand Cru champagne og Premier Cru Champagner kommer fra regionens højest ratede vinmarker.

  • Cremant

    Crémant d'Alsace er betegnelsen for hvide og rosé mousserende vine i Alsace i det nordøstlige Frankrig.
     
    Crémant d'Alsace laves efter methode traditionnelle (se Champagne) og har ofte en ristet nøddeagtig, undertiden flintagtig karakter. 

    De druesorter, der kan anvendes til Crémant d'Alsace vine er de der er tilladte i henhold til Alsace appellationens vinlove: Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc, Pinot Noir, Auxerrois og Chardonnay. Pinot Blanc er almindeligvis basisdruen, og Pinot Gris og Riesling tilføjer hhv. rigdom og elegance.

  • Prosecco

    Prosecco er en mousserende hvidvin fra det nordøstlige Italien, specifikt Veneto og Friuli-Venezia Giulia vinområderne. 

    Prosecco DOC dækker tre stilarter af vin: stille Prosecco, let mousserende Prosecco Frizzante og skummende Prosecco Spumante. Vinene dyrkes i Treviso i Venetoregionen og i Trieste i Friuli (Asolo / Colli Asolani området.  Conegliano-Valdobbiadene har deres egne selvstændige DOCG'er).

    Prosecco laves hovedsageligt på Prosecco (Glera) druer, og denne skal tegne sig for 85% af den endelige blanding. De resterende 15% udgøres normalt af de lokale sorter Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Perera og Glera Lunga, men også internationale druer som Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio og Pinot Nero.

Viser 1 - 8 af 8
Viser 1 - 8 af 8