Katalog

Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Mousserende

Den kulsyreholdige og livlige vin kan nydes ved enhver lejlighed - værende det en varm solskinsdag eller kold og grå mandag. Ingen drik er så tæt forbundet med det festlige og glade som denne - især champagne.

Vi har samlet vores bud, på de bedste huse indenfor denne kategori. Om man vil have en billig, men bestemt drikkelig, aperitif i form a Ca...

Den kulsyreholdige og livlige vin kan nydes ved enhver lejlighed - værende det en varm solskinsdag eller kold og grå mandag. Ingen drik er så tæt forbundet med det festlige og glade som denne - især champagne.

Vi har samlet vores bud, på de bedste huse indenfor denne kategori. Om man vil have en billig, men bestemt drikkelig, aperitif i form a Cava, eller hælder mere til det historiske Champagne distrikt, har vi det rette.

Mere

Mousserende  Der er 6 varer

Underkategorier

  • Cava

    Cava er Spaniens mousserende vin, og Den Iberiske Halvøs svar på Champagne. Dens navn stammer ikke fra et sted, druesort eller vinfremstillings teknik, men fra kældre (cavas), hvor vinen er modnet. Stilen blev først produceret i 1870'erne.

    Oprindelig blev vinene kaldt Champaña, i et bevidst forsøgt på at efterligne Champagne. I 1970'erne slog Champagne myndighederne imidlertid hårdt ned på misbrug af betegnelsen »champagne«, hvilket skabte et behov for et alternativt navn til spanske mousserende vine. Cava blev valgt, og i 1970 blev den officielle Cava DO (Denominación de Origen) titel indført.


    I Cava anvendes druerne Macabeo, Parellada og Xarel-lo, men også Chardonnay og Pinot Noir. Den interessante, lidt jordede smag, der adskiller Cava fra de fleste Champagner, tilskrives normalt Xarel-lo. Pinot Noir og Monastrell bidrager med rødt pigment og dybde til Cava Rosado, som også kaldes Cava Rosé. Grenache, Malvasia og Trepat er også godkendte til brug i Cava, selv om sidstnævnte kun er tilladt i Rosado vine.

  • Champagne

    Champagne er navnet på verdens mest berømte mousserende vin.

    Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay er de primære druesorter i Champagne. Pinot Noir bidrager med vægt og mørkere, kødfulde aromaer. Pinot Meunier giver god syre og en vis frugtighed. Andre anvendte druer er Pinot Blanc, Pinot Gris, Petit Meslier og Arbane. 

    Hele hemmeligheden i at lave Champagne ligger i 2. gæringen, som foregår på flaske. Teknikken kaldes Méthode Champenoise eller Métode Traditionelle og foregår således:
     Der vælges en basisvin som tilsættes sukker, gær og gær-næringsstoffer og forsegles med en kapsel. Denne gærer mens den udvikler alkohol og kuldioxid (bobler). Vinen forsætter med at udvikle sig i kælderen over flere år, og der er den process, der giver de fine duft- og smagsnuancer.

    Derefter fjernes de
     døde gærceller ved at flaskehalsen anbringes i et iskoldt bad hvor bundfaldet fryser. Dette skydes ud, når kapslen fjernes og der tilsættes en blanding af hvidvin, sprit og sukker, som skal fylde op og justere sødmegraden. Champagnen får så en prop og stålnet.

    Champagne findes både som hvid og rosé, som årgangsvin eller en blanding af flere årgange (Non-Vintage). De hvide kan være enten Blanc de Noirs (røde druer), Blanc de Blancs (hvide druer), eller Blanc (enhver kombination).

    Grand Cru champagne og Premier Cru Champagner kommer fra regionens højest ratede vinmarker.

  • Cremant

    Crémant d'Alsace er betegnelsen for hvide og rosé mousserende vine i Alsace i det nordøstlige Frankrig.
     
    Crémant d'Alsace laves efter methode traditionnelle (se Champagne) og har ofte en ristet nøddeagtig, undertiden flintagtig karakter. 

    De druesorter, der kan anvendes til Crémant d'Alsace vine er de der er tilladte i henhold til Alsace appellationens vinlove: Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc, Pinot Noir, Auxerrois og Chardonnay. Pinot Blanc er almindeligvis basisdruen, og Pinot Gris og Riesling tilføjer hhv. rigdom og elegance.

  • Prosecco

    Prosecco er en mousserende hvidvin fra det nordøstlige Italien, specifikt Veneto og Friuli-Venezia Giulia vinområderne. 

    Prosecco DOC dækker tre stilarter af vin: stille Prosecco, let mousserende Prosecco Frizzante og skummende Prosecco Spumante. Vinene dyrkes i Treviso i Venetoregionen og i Trieste i Friuli (Asolo / Colli Asolani området.  Conegliano-Valdobbiadene har deres egne selvstændige DOCG'er).

    Prosecco laves hovedsageligt på Prosecco (Glera) druer, og denne skal tegne sig for 85% af den endelige blanding. De resterende 15% udgøres normalt af de lokale sorter Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Perera og Glera Lunga, men også internationale druer som Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio og Pinot Nero.

Viser 1 - 6 af 6
  • Cava RequenaFarven er flot gylden, flot reflekterende i krystalglas. Cava'en er frisk og med fine bobler. Duften har florale noter, ledsaget af  banan og citrusfrugter. Smagen er frugtrig, harmonisk og med velafbalanceret syreindhold. Eftersmagen har en krydret karakter med behagelig og tør finish. Vinen er perfekt som aperitif, ledsager til skaldy... Cava RequenaFarven er flot...

    DKK 79,00
    På lager
  • "Lys strågul. Let parfumeret note indledningsvis med efterfølgende duft af frisk frugt af melon og ananas. Smagen er frisk og mousserende i munden med fin frugtsyre og liv til noterne af ananas, citrus og en flig af melon. Fyldig og intens i smagen og super boble. Man mindes straks de varme dage i sydens sol, når man smager denne vin. Drik 2016-2017." 88... "Lys strågul. Let parfumeret note...

    DKK 129,00
    På lager
  • John Iversen i Avisen.dkUgens bedste vin"Ikke altid Champagne. Og hvorfor dog også når man kan få en biodynamisk dyrket Cremant d'Alsace" Tildelt 5 ud af 6 skruelågTildelt Den Franske Lilje 2010Biodynamisk produktion med Ecocert certificering Domaine Mittnacht Frères Mittnacht Frères har været i familiens eje siden 1958 og er et domaine, man bør holde &... John Iversen i Avisen.dkUgens bedste...

    DKK 149,00
    På lager
  • John Iversen i Avisen.dkUgens bedste vin"Ikke altid Champagne. Og hvorfor dog også når man kan få en biodynamisk dyrket Cremant d'Alsace" Tildelt 5 ud af 6 skruelågTildelt Den Franske Lilje 2010Biodynamisk produktion med Ecocert certificering Domaine Mittnacht Frères Mittnacht Frères har været i familiens eje siden 1958 og er et domaine, man bør holde... John Iversen i Avisen.dkUgens bedste...

    DKK 269,00
    På lager
  • Claus Forrai skrev for Finansbureauet.En champagne med et flot let gyldent skær, meget moden og indsmigrende næse, med toner af æbler og krydderurter, kraftfuld mund, med noter af bacon og røg, og en snert af gammel kælder. I starten med lidt hårde bobler, men med en lang behagelig finish. Sådan smager klassisk old school champagne, når den er bedst.Fab... Claus Forrai skrev for...

    DKK 299,00
    På lager
  • "Lys strågul. Næsen er sprød med nød, let oxyderet pift, abrikos, toast og stor kompleksitet. Smagen er mousserende og kraftfuld med let oxyderede toner, nød, abrikos, toast og flot frugtsyre med bid. Klassisk og fyldig champagne med stor smag og lækre nuancer helt ud i spids. Finalen er lang og intens med helt... "Lys strågul. Næsen er...

    DKK 550,00
    På lager
Viser 1 - 6 af 6