Katalog

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Italien

Italien er den største spiller på den danske vinscene med næsten 20% markedsandel. Det kan skyldes, at italiensk vin muligvis kan tilbyde det mest varierede sortiment blandt verdens vinproducerende lande. Fra meget tørre og sprøde Gavi vine, mineralske og frugtrige vine fra Friuli, Alto Adige og Veneto, til fyldige og flæskede Chardonnay vine.

De...

Italien er den største spiller på den danske vinscene med næsten 20% markedsandel. Det kan skyldes, at italiensk vin muligvis kan tilbyde det mest varierede sortiment blandt verdens vinproducerende lande. Fra meget tørre og sprøde Gavi vine, mineralske og frugtrige vine fra Friuli, Alto Adige og Veneto, til fyldige og flæskede Chardonnay vine.

Det italienske klima er meget velegnet til vindyrkning. I nord har man fastlandsklima og fra midt til syd er klimaet subtropisk, derfor kan man producere alt fra elegante i nord til fyldige solmodne frugtbomber i syd. 

Italien er lidt af et paradoks som vinland, i mange år har man satset både på kvalitets- og konsumvin, dette er dog ved at vende og der kommer stadig flere docg, som er med til at sikre oprindelses garanti og kvalitet. Paradokset ses mange steder i det italienske landskab, hvor vinstokke er plantet side om side med oliven og andre afgrøder. Kun i Piemonte og Toscana har man satset benhårdt på kvalitet, disse vinområder er også med i verdens absolutte top.

Italien har et kæmpe udbud af forskellige druer: 2000, men kun ca. de 400-500 benyttes. De mest kendte hvidvinsdruer er Pinot Grigio, Cortese, Trebbiano, Vermentino osv. Dog bruger mange også Chardonnay.

De italienske vines stil og smag gør dem meget velegnede som ledsagere til mad. Hvis man spiser klassisk italiensk mad er det oplagt at servere italienske vin. Til fisk og skaldyr er der et hav af passende vine fra både nord og syd.

Mere

Italien  Der er 10 varer

Underkategorier

  • Abruzzo

    Abruzzo er en region i det centrale Italien, som mod øst ligger ud til Adriaterhavet. Marche ligger mod mod nord, Lazio mod vest og sydvest og Molise mod syd-øst. I Abruzzo har man lavet vin helt tilbage til det sjette århundrede f.Kr. 

    I mange år blev vindyrkningen forsømt, men de sidste 40-50 år har vinproduktionen i området gennemgået en renæssance. Man har moderniseret sit image, og gradvist bevæget sig i retning at producere klart bedre vine. En af de drivende kræfter bag denne udvikling er Gianni Masciarelli.

    Abruzzo har mindst 36,000 ha beplantet med vinstokke, og klimaet er varmt og tørt på kysten, med milde vintre, hvorimod det bliver noget koldere inde i landet. regionen har ret store højdeforskelle, hvilket giver meget store temperaturudsving i løbet af døgnet. De mest gunstige vækstbetingelser findes i de lave bakker i Teramo.

    De fleste vinmarker findes i Chieti, Pecara, Teramo og L'Aquila. Trebbiano d'Abruzzo er den hyppigst plantede hvide drue, men internationale druer som f.eks. Chardonnay ser også anvendelse.

  • Piemonte

    Selvom Piemonte er mest berømt for sine rødvine, især Barolo og Barbaresco, så er flere piemontesiske hvidvine også verdenskendte. Det drejer sig om Moscato d'Asti og den mousserende Asti Spumante. Begge fremstilles af Moscato druer dyrket omkring Asti. En anden er Gavi, lavet på den lokale sort Cortese.

    Men hvidvin på Arneisdruen, de bedste laves i området Roero, er blevet mere og mere populær for sin sarte, eksotiske parfume, forfriskende, tørre stil, ofte med pære og lidt krydderi. Andre anvendte hvide druer i Piemonte er Erbaluce, Favorita, Viognier og Chardonnay m.fl.  De kan optræde solo i en vin, eller indgå i forskellige blandinger.  

    Der laves vine på den rene frugt, uden fadlagring, eller med kortere eller længere tid på fad. Undertiden ser man også, at kun en vis procentdel af vinen har ligget på træ.

  • Sicilien

    Sicilien har gode vilkår for vinavl. Jorden er frugtbar, og det kølende middelhav afbalancerer de varme somre. Siciliansk vin blev tidligere meget brugt til at forstærke tynde, ofte syrerige vin andre steder i Italien. Men nu om dage satses der meget på kvalitet, og mange betragter Sicilien som en af de mest spændende vinregioner.

    Vinene er som oftest energiske, intense, men også meget forskellige. Fra det friske sprøde over til de fyldige og tunge fadlagrede typer. Grillo, Fiano, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Inzolia og Catarrattoa m.fl er hyppigt anvendte druer.

Viser 1 - 10 af 10
Viser 1 - 10 af 10