Katalog

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Hvidvin  Der er 52 varer

Underkategorier

  • Australien

    Australien er som vinland er et ret nyt fænomen, de første tilplantninger kan spores tilbage til 1791. Men det er først i 1950erne australsk vin opnår den kvalitet og stil som man kender idag.


    Australien har intet mindre en 65 vinområder, med majoriten i staten New South Wales, hvor næsten alle de kendte områder er beliggende. Der laves også vin staterne Westerne Australia, Queensland og South Australia. Det varme og konstante tempererede klima gør at det er svært at opdrive en tyndbenet og arrig vin. Vinene har ofte tendens til det modsatte, Fylde, alkohol og ovemodenhed.

    Der dyrkes en bred vifte af druer til hvidvin i Australien, som f.eks. Chardonnay, Riesling, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, så der grundlag stor variation i vinenes udtryk. Nogle områder er mere spektakulære end andre og skiller sig ud med at have en speciel stil, druetyper eller klima.
    Australsk hvidvine velegnede som ledsagere til alt godt fra havet, lyse kødretter eller solo før middagen.

  • Bulgarien

    Bulgarien har en lang historie med vinavl, og nationen er nu hjemsted for en voksende række lovende vinpionerer. Efter at have produceret ligegyldig rødvin til Kreml under den kolde krig er Bulgarien gradvist ved at finde sin identitet som en moderne vinproducerende nation, med nye terroirs, druesorter og stilarter.

    Landet kan groft opdeles i 5 vinregioner, hvor Donausletten og Sortehavsregionen er grundpillen i bulgarske vinavl, men Thrakien, Rosedalen og Strumadalen producerer også en betragtelig mængde vin hvert år. Det eneste område, der ikke er tilplantet med vin i noget væsentligt omfang, er omkring hovedstaden Sofia i vest.

    Bulgarske vine kan have mangfoldige udtryk, og mens de første vine efter Den Kolde Krig var meget rustikke, så er det i dag ikke usædvanligt, at kvalitetsorienterede producenter laver både elegante og subtile vine.

    Edoardo MIROGLIO Wine Cellar blev etableret i 2002 i regionen Elenovo - ca 15 km syd-øst for byen Nova Zagora.
    Vindyrkning har været en tradition i denne region i mange århundreder. 
    Mange antikke forfattere har rost thrakiske vin, og opskriften er blevet overleveret fra far til søn i generationer.
    For otte år siden Edoardo MIROGLIO kom i Bulgarien. Han havde det ambitiøse mål at blive en af ​​de største udenlandske investorer her.

  • Frankrig

    Frankrig har historisk sat standarden for vindyrkning de sidste 2600 år, med fokus på kvalitet og egnstypicitet (Terroir).
    Klimaet er velegnet til vindyrkning, meget varieret, og det giver druerne optimale betingelser for den korrekte modenhed.

    En af hemmelighederne bag de store franske vine, er evnen til at systematisk finde de områder der egner sig bedst til vindyrkning. Franske hvidvine spænder meget bredt med alle vintyper og smagsvarianter. De kraftige og smørfede Chardonnay vine f.eks. Bourgogne, friske og sprøde vine fra Loire. Runde og bløde vine fra Alsace. Tunge og komplekse vine fra Nordrhone osv.

    Frankrig har en stor variation af hvidvinsdruer, de mest benyttede er Ugni Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling m.fl.

    De franske vines stil og smag gør dem meget velegnede som ledsagere til mad. Til lettere fiske og skaldyrsretter kan man med fordel købe vine fra Loire og Gascogne. Til kraftigere retter kan man med fordel fylde kurven op med vine fra Bordeaux, Rhone og Bourgogne.
     Til de krydrede asiatiske retter sværger mange til de bløde og sommetider halvsøde vine fra Alsace.

  • Italien

    Italien er den største spiller på den danske vinscene med næsten 20% markedsandel. Det kan skyldes, at italiensk vin muligvis kan tilbyde det mest varierede sortiment blandt verdens vinproducerende lande. Fra meget tørre og sprøde Gavi vine, mineralske og frugtrige vine fra Friuli, Alto Adige og Veneto, til fyldige og flæskede Chardonnay vine.

    Det italienske klima er meget velegnet til vindyrkning. I nord har man fastlandsklima og fra midt til syd er klimaet subtropisk, derfor kan man producere alt fra elegante i nord til fyldige solmodne frugtbomber i syd. 

    Italien er lidt af et paradoks som vinland, i mange år har man satset både på kvalitets- og konsumvin, dette er dog ved at vende og der kommer stadig flere docg, som er med til at sikre oprindelses garanti og kvalitet. Paradokset ses mange steder i det italienske landskab, hvor vinstokke er plantet side om side med oliven og andre afgrøder. Kun i Piemonte og Toscana har man satset benhårdt på kvalitet, disse vinområder er også med i verdens absolutte top.

    Italien har et kæmpe udbud af forskellige druer: 2000, men kun ca. de 400-500 benyttes. De mest kendte hvidvinsdruer er Pinot Grigio, Cortese, Trebbiano, Vermentino osv. Dog bruger mange også Chardonnay.

    De italienske vines stil og smag gør dem meget velegnede som ledsagere til mad. Hvis man spiser klassisk italiensk mad er det oplagt at servere italienske vin. Til fisk og skaldyr er der et hav af passende vine fra både nord og syd.

  • Portugal

    Portugal har gennem en årrække set en stigning i kvalitetsniveauet, og dets hvidvine kan i dag måle sig med andre vinproducerende landes. Fra næsten kun at være kendt for Portvin, er det i dag også friske, sprøde, intense hvidvine, samt i visse tilfælde også ret fyldige Vinho Verde, man er kendt for. 

    I det store hele har landet tempereret kystklima, men med en ret forskelligartet terroir, hvilket er med til at give vinene deres individuelle udtryk.

    De mest anvendte hvide druer er Alvarinho, Trajadura, Avesso og Chardonnay.
    De sprøde og friske portugisiske hvidvine kan være gode til lette retter med hvid fisk og skaldyr, og de lidt fyldigere til f.eks. stegt laks samt lyse kødretter.

  • Rumænien

    Rumænien befinder sig på en korsvej mellem Centraleuropa og Sydøsteuropa, og landet har en fortid som romersk provins. Vindyrkning fandt imidlertid sted længe før landet blev en del af det romerske imperium, idet der er arkæologiske beviser for, at man har dyrket vin næsten uafbrudt i op mod 6000 år.

    Rumænien har hovedsagelig kontinentalklima grundet sin placering mellem de store landmasser mod nordvest og nordøst. Det giver varme, tørre somre og kolde, hårde vintre, med regelmæssige snefald. I de kystnære områder ud mod Sortehavet er klimaet dog en smule mildere om vinteren og knap så varmt i sommerperioden. 

    Feteasca er Rumæniens mest plantede druesort og tegner sig for en betydelig del af landets hvidvinsproduktion, men b.la. Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Muscat og Sauvignon Blanc anvendes også. Det samlede areal med vinmarker udgør ca. 200.000 ha

    Nye vinlove og produktionsstandarder har været i kraft i mere end et årti, og man har grundlæggende tre kvalitetskategorier; Vin de Masa (vdm) Vin cu indicaţie Geografica (IGP) og Denumire de Origine Controlata (DOC).

  • Spanien

    Der har vokset vindruer i Spanien i op mod 5000 år, og egentlig vinproduktion har 3000 år på bagen.
    De klimatiske forhold er utrolig varierede og spænder fra det, efter spanske forhold, kølige Galicien i nordvest, til det solbeskinnede Andalusien i syd.

    Spansk hvidvin spænder bredt, med mange forskellige typer og smagsvarianter. I f.eks. Bierzo, Rueda og Rioja laves både kølige, sprøde og friske vine, såvel som frugtrige eller fadlagrede typer. De hyppigst anvendte druer er Viura, Graciano, Garnacha Blanca, Tempranillo Blanco, Malvasia de Rioja, Blanca, Verdejo, Sauvignon Blanc og Chardonnay m.fl.

    Til stegt eller grillet fisk er en helt eller delvist fadlagret vin en mulighed, til lettere fiskeretter og skaldyr vil en frisk og sprød vin ofte stå godt.Spansk hvidvin er også velegnet til lyse kødretter. Har kødet været en tur på grillen, vil en fadlagret vin ofte være passende, idet de brændte og røgede aromaer fra grillen matcher træet i vinen.

  • Sydafrika

    Sydafrika er et af de mest fremtrædende vinproducerende lande på den sydlige halvkugle, og beskrives ofte som en " bro" mellem den gamle og nye verden. De fleste af vinene er lavet ved hjælp moderne teknikker, men har ofte et stilistisk fællesskab med "Old-world" vine. De fleste af Sydafrikas vinproducerende regioner har middelhavsklima, væsentligt påvirket af mødet mellem Atlanterhavet og Det Indiske Ocean.

    Chenin Blanc er republikkens mest plantede drue til hvidvin, men også sydafrikanske Chardonnay og Sauvignon Blanc vine har opnået international succes i de senere år. De bedste sydafrikanske hvidvine kan være intenst aromatiske, friske, med melon, noter af citrus og hvid peber - på samme tid elegante og massive. En del af produktionen lagrer på eg. Vinene står godt til fiskeretter og lyst kød.

  • Tyskland
pr. side
Viser 1 - 12 af 52
Viser 1 - 12 af 52